Всеки понеделник през последните 30 години Марина Берлускони и нейният брат Пиер Силвио обсъждат

...
Всеки понеделник през последните 30 години Марина Берлускони и нейният брат Пиер Силвио обсъждат
Коментари Харесай

Коя е наследницата на империята на Берлускони?

Всеки понеделник през последните 30 години Марина Берлускони и нейният брат Пиер Силвио обсъждат бизнес и политика на вечеря с татко си и най-близкото му обграждане в резиденцията му отвън Милано. Тази седмица за първи път такава вечеря нямаше. Вместо това, преди няколко дни, Марина, най-голямото от петте деца на Силвио Берлускони, е събудена призори от позвъняване от последната спътница на татко й, Марта Фашина, която й споделя, че трикратният министър председател и медиен магнат е на прага на последните си часове. Той е разгласен за мъртъв по-късно същата заран.

Коя е наследницата на империята на Берлускони?

56-годишната Марина, управлява фамилния холдинг Fininvest за 4 милиарда евро, в продължение на повече от две десетилетия. Двете дами, които в сряда се държаха за ръце и бяха очевидно смутени по време на държавното заравяне на Берлускони, са постоянни посетители на вечерите в понеделник, които включваха също някогашния секретар на кабинета Джани Лета и приятеля от детството на Силвио - Феделе Конфалониери, който ръководи медийната група на семейството Mediaset, която се ръководи от основния изпълнителен шеф Пиер Силвио.

Марина в миналото беше разказана от Берлускони като дамата, която заема мястото на обичаната му майка Роза след гибелта й през 2008 година. След гибелта й името й още веднъж се спрягаше като явен политически правоприемник, само че помощници и доверени лица споделят, че тя няма интерес към политиката и в случай че в миналото е имала подобен той е бил единствено, с цел да " отбрани “ болния си татко. 

Бившият министър председател постоянно молел щерка си да се кандидатира за народен представител, с цел да го наследи в последна сметка отпред на партията. Марина е омъжена за някогашния балетист Маурицио Ванадия и има две деца, едното от които е кръстено на татко си. Тя и четиримата й братя и сестри имат сред 7 и 8% дялове във Fininvest.

Берлускони беше подсигурил дълга на Forza Italia и в този момент дължи 90 милиона евро от партията, съгласно нейния ковчежник Алфредо Месина, което значи, че партията може да бъде изправена пред банкрут, в случай че наследниците, всички дългогодишни донори, си върнат тези пари. Днес, съгласно анализатори, финансовото здраве на Forza Italia зависи от Марина и нейните братя и сестри, сподели Кастелани.

Родени от първия брак на Берлускони с Карла Елвира Дал`Оглио, с която се среща на трамвайна спирка в Милано, Марина и Пиер Силвио ще наследят половината от 60-процентния дял на Берлускони във Fininvest. Децата от втория му брак с актрисата Вероника Ларио - Барбара, Елеонора и Луиджи - ще получат равни дялове от останалите 30%, написа bTV.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР